Strip Turnhout


‘Mr. Nobody 2’: strip in een strip

Afgelopen weekend op het stripfestival in Geraardsbergen hebben scenarist Ivan Claeys en tekenaar Patrick Van Oppen het tweede album van ‘Mr. Nobody’ voorgesteld. Het letterlijk anonieme hoofdpersonage is nog steeds op een onbekende missie en verdient in tussentijd de kost als striptekenaar. “Maar het is niet zo dat stripmakers zichzelf volledig herkennen in ons stripje”, aldus Ivan Claeys. “Daarvoor is het te absurd, denk ik.”

“Nobody zet in dit tweede album zijn weg verder in de stripwereld”, vertelt Patrick Van Oppen. “Dat hij niet kon tekenen bleek al in het eerste album. Nu wordt hij gevraagd om te komen signeren op een stripbeurs. Bovendien gaat hij samenwerken met een scenarist, hetgeen niet van een leien dakje loopt.”

Dat laatste gaat in elk geval niet op voor Claeys en Van Oppen, die al enkele jaren samen strips maken. “Om te beginnen houden we allebei van vertellen, dat schept een band. Bovendien is Ivan een scenarist die zich heel goed aanpast aan een tekenaar. Ik ben wel eens beschaamd geweest hoezeer ik zijn scenario’s soms bijwerkte. Het ergste vond ik die keer toen ik van zijn kortverhaal alleen de setting overhield en een heel ander verhaal ervan maakte. Ik heb hem toen beloofd dat ik bij het volgende verhaal helemaal zijn scenario zou volgen. En het mooiste van alles was dat hij er toen niet eens kwaad om is geweest.”

“Dat we zo lang samen werken komt voor mij door het wederzijds respect en vertrouwen dat we in elkaar hebben”, aldus Ivan. “We laten het inderdaad wel eens gebeuren dat een van de twee overwicht neemt, zonder dat dat voor problemen zorgt. Maar evengoed doen we ook elk ons ding en weten we dat het in orde zal zijn zonder dat we een oogje in het zeil moeten houden. Die vlotte wisselwerking zorgt ervoor dat het comfortabel is om met elkaar te blijven werken.

Ondertussen staat al een derde album van ‘Mr. Nobody’ gepland bij Uitgeverij Hauwaerts voor volgend jaar.

22 March 2017, 06:00 Wouter

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina