Strip Turnhout


‘Tazuur en Tazijn’ en ‘Amoras Kronieken’ in pop-upstripwinkel

In de Stationsstraat in Sint-Niklaas opende gisteren een pop-upstripwinkel de deur. Vik Audenaert van online stripwinkel hetgebrokenzwaard.be en Steven Claes van Brainfreeze Coffe & Comics stelden een goedgevuld vijfdaags programma samen.

Opvallendst is allicht de verkoopstentoonstelling van enkele originele platen uit ‘Tazuur en Tazijn’. Dat verhaal van ‘Suske en Wiske’ uit 1991 speelt zich af in Temse, een buurgemeente van Sint-Niklaas. De voormalige Boelwerf-scheepswerf, de lokale specialiteit paling in ’t groen en de legende van Sint-Amelberga komen allemaal aan bod. Verder zijn er originelen van onder meer ‘De Rode Ridder’, ‘Amoras’ en ‘Robert en Bertrand’ te koop.

Daarnaast is er een Pokemon-introductiedag en kunnen fans op de foto met onder andere Batman, The Joker en Harley Quinn. Ivan Adriaenssens signeert zijn nieuwe graphic novel ‘De laatste Braedy’ en Marcel Rouffa ‘Berlin Avenue’, twee strips rond de Eerste Wereldoorlog. De winkel blijft tot en met woensdag 15 maart open. Die dag verschijnt het eerste album van ‘Amoras Kronieken’, dat gesigneerd wordt door tekenaar Charel Cambré. Tijdens het wachten kun je genieten van een exclusief kopje Amoras-koffie.

11 March 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina