Strip Turnhout


George van Raemdonck geëerd met expo, wandeling en gemeenteprijs

Zaterdag 11 maart opent in de foyer van het Boechoutse Theater Vooruit ‘Verloren gewaand’, een expo met 87 tekeningen van George van Raemdonck. De man die dankzij de interbellumstrip ‘Bulletje en Boonestaak’ de titel ‘eerste Vlaamse striptekenaar’ mag dragen, woonde in Boechout van 1947 tot zijn dood in 1966. Nog tot en met 16 april 2017 worden onder meer spotprenten en covers voor het satirische Hollandse blad De Notenkraker, boekillustraties en tekeningen met een romantische of gruwelijke inslag getoond.

Een dag na de opening, op zondag 12 maart, wordt de George van Raemdonckwandeling ingewandeld. Om 14u wordt er vertrokken aan de Boechoutse bib. De twee uur lange wandeling neemt je mee langs onder meer het woonhuis en de laatste rustplaats van van Raemdonck. Rond 16u wordt in het George van Raemdonckpark, tegenover zijn woonhuis, een nieuw monumentje van ‘Bulletje en Boonestaak’ ingehuldigd. Nadien neemt zijn kleindochter Cathy in Theater Vooruit de prijs van de gemeente Boechout 2016, die postuum aan de Antwerpse tekenaar werd toegekend, in ontvangst.

10 March 2017, 06:00 Wouter