Strip Turnhout


Heruitgave en nieuwe strip van Judith Vanistendael bij Scratch Books

Bij Scratch Books verschijnt volgende maand een heruitgave van ‘Toen David zijn stem verloor’, de graphic novel van Judith Vanistendael. De Nederlandse uitgeverij zal ook haar volgende strip, ‘Penelope’, publiceren. Die staat voorlopig gepland voor 2019.

Vanistendaels uitgeverij Oog&Blik werd in april 2010 een imprint van De Bezige Bij. Vier jaar later maakten heel wat stripauteurs, waaronder Guido van Driel, Typex en Erik Kriek, al de overstap naar Scratch, een nieuwe Nederlandse stripuitgeverij. Daar vonden ze Hansje Joustra en tekenaar Joost Swarte, de oprichters van Oog&Blik, terug. Enkele maanden geleden verscheen ‘Mikel’, een samenwerking tussen Vanistendael en de Spaanse schrijver Mark Bellido, nog bij De Bezige Bij.

In ‘Toen David zijn stem verloor’ verwoest kanker niet alleen het leven van David maar ook dat van zijn familie. Iedereen reageert op zijn of haar eigen manier op Davids onontkoombare dood. Het boek kreeg bij de eerste verschijning vijf jaar geleden, toen nog bij Oog&Blik/De Bezige Bij, lovende recensies in de pers. De Engelse vertaling bij SelfMadeHero werd genomineerd voor een prestigieuze Eisner Award.

Judith Vanistendael geeft haar visie over de ‘nieuwe Vlaamse strip’ in de eerste Stripgids van de derde reeks. Die verschijnt begin juni.

28 March 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina