Strip Turnhout


Mensen: grafische verhalen over openheid en verbinding

Tien Nederlandse stripauteurs hebben verhalen getekend voor Mensen, een magazine met verhalen over de kernwaarden van Dolhuys | museum van de geest, de binnenwereld van jonge mensen en over psychose, isolatie en uitsluiting. Onder meer Jan Cleijne, Marcel Ruijters en Jan-Willem Spakman leverden een bijdrage.

Initiatiefnemer Stijn Schenk produceert, schrijft, publiceert en ondersteunt met zijn bedrijf The Graphic Story de creatie van beeldverhalen. Dat doet hij onder andere via zijn Stichting In Lijn, die verhalen brengt die inzicht geven in lastige en gevoelige onderwerpen. Voor Mensen ging Stichting In Lijn in zee met Dolhuys | museum van de geest, het Haarlemse museum voor de historie van de geestelijke gezondheidszorg.

Mensen is een inspirerend magazine waarbij de kracht van striptekenen wordt gebruikt om kunst te creëren, tot bezinning te komen en maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen”, zegt Hans Looijen, directeur van Dolhuys | museum van de geest, in de inleiding. “Het getekend beeld is indringend, de persoonlijke verhalen raken je en je wordt uitgedaagd om na te denken over je eigen vooroordelen. Zo levert Mensen een belangrijke bijdrage aan positieve beeldvorming over mensen die anders functioneren dan doorsnee.”

Het magazine is bedoeld om te tonen dat de inzet van beeldverhalen in de geestelijke gezondheidszorg waardevol en zelfs logisch is. Plannen voor een vervolg liggen dan ook al klaar. Wie nieuwsgierig is, kan het blad hier al digitaal doorbladeren.

27 March 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina