Strip Turnhout


Stripblad Vite in het stripmuseum en op het Zine Fest

In het stripmuseum in Brussel loopt nog tot 9 april een tentoonstelling met werk uit het nieuwe nummer van Vite. Dennis Mariën lanceerde het blad enkele jaren geleden samen met enkele medestudenten van de École Supérieure des Arts St Luc Bruxelles. “We zochten een manier om ons te motiveren en te produceren en een fanzine was het beste formaat.”

Vite heeft een uniek concept: de bijdrages draaien allemaal rond een centraal thema maar hoe dat geïnterpreteerd wordt, wordt volledig overgelaten aan de artiesten. Het nieuwe nummer en de expo draaien rond Poison, de cover werd getekend door Cecilia Valagussa. “Wij staan open voor heel veel verschillende soorten bijdrages. Het kan één illustratie zijn, een kortverhaal, een deel van een langer verhaal. De auteurs kiezen zelf welke kant ze op gaan. Sommigen nemen het als een tussendoortje, anderen vinden in hun bijdrage een goed idee dat ze verder willen uitwerken. Iedereen doet zijn/haar ding maar we tonen ons werk gezamenlijk. Eendracht maakt vriendschap!”

Stripgids-lezers kunnen geschiedenis schrijven door als eerste een abonnement te nemen op Vite. Dat kost vijftig euro. “Dan ben je meteen ook op de hoogte van al onze gratis workshops en krijg je alle extra’s, zoals posters, postkaarten en mini-uitgaves thuis gestuurd in België. Tot nu toe hebben we geen abonnees maar dat zou wel leuk zijn.”

Op 8 en 9 april, tijdens het laatste weekend van de expo in het stripmuseum, presenteren Dennis en Jana Vasiljevic hun strip ‘Manet’s Diner’ op het Gentse Zine Fest. Dat smallpressfestival is uniek in België en wordt voor de derde keer geroganiseerd door Les VoiZines ofwel buurmeisjes Valentine Gallardo en Gerlin Heestermans. “Grote stripreeksen zal je op LesVoizines niet vinden maar leuke stripverhalen hoeven niet steeds dezelfde personages op te voeren”, meent Dennis. “Dit festival richt de kijker op nieuw werk, de kunst van het stripverhaal als volwaardig creatief medium en op de zeer aangename band tussen alle verschillende stands.”

18 March 2017, 06:00 Wouter

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina