Strip Turnhout


Stripblad Vite in het stripmuseum en op het Zine Fest

In het stripmuseum in Brussel loopt nog tot 9 april een tentoonstelling met werk uit het nieuwe nummer van Vite. Dennis Mariën lanceerde het blad enkele jaren geleden samen met enkele medestudenten van de École Supérieure des Arts St Luc Bruxelles. “We zochten een manier om ons te motiveren en te produceren en een fanzine was het beste formaat.”

Vite heeft een uniek concept: de bijdrages draaien allemaal rond een centraal thema maar hoe dat geïnterpreteerd wordt, wordt volledig overgelaten aan de artiesten. Het nieuwe nummer en de expo draaien rond Poison, de cover werd getekend door Cecilia Valagussa. “Wij staan open voor heel veel verschillende soorten bijdrages. Het kan één illustratie zijn, een kortverhaal, een deel van een langer verhaal. De auteurs kiezen zelf welke kant ze op gaan. Sommigen nemen het als een tussendoortje, anderen vinden in hun bijdrage een goed idee dat ze verder willen uitwerken. Iedereen doet zijn/haar ding maar we tonen ons werk gezamenlijk. Eendracht maakt vriendschap!”

Stripgids-lezers kunnen geschiedenis schrijven door als eerste een abonnement te nemen op Vite. Dat kost vijftig euro. “Dan ben je meteen ook op de hoogte van al onze gratis workshops en krijg je alle extra’s, zoals posters, postkaarten en mini-uitgaves thuis gestuurd in België. Tot nu toe hebben we geen abonnees maar dat zou wel leuk zijn.”

Op 8 en 9 april, tijdens het laatste weekend van de expo in het stripmuseum, presenteren Dennis en Jana Vasiljevic hun strip ‘Manet’s Diner’ op het Gentse Zine Fest. Dat smallpressfestival is uniek in België en wordt voor de derde keer geroganiseerd door Les VoiZines ofwel buurmeisjes Valentine Gallardo en Gerlin Heestermans. “Grote stripreeksen zal je op LesVoizines niet vinden maar leuke stripverhalen hoeven niet steeds dezelfde personages op te voeren”, meent Dennis. “Dit festival richt de kijker op nieuw werk, de kunst van het stripverhaal als volwaardig creatief medium en op de zeer aangename band tussen alle verschillende stands.”

18 March 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina