Strip Turnhout


Tom Poes 75 jaar in Strips! Museum

Het feestjaar rond de 75e verjaardag van Tom Poes, de stripcreatie van Marten Toonder die op 16 maart 1941 voor het eerst verscheen in De Telegraaf, nadert stilaan zijn einde. Ter afsluiting is van 11 maart tot en met 28 mei een grote expo rond Tom Poes, Olivier B. Bommel en Marten Toonder te zien in Strips! Museum in Rotterdam.

De expositie schetst de wereld van Tom Poes vanaf zijn geboorte tot aan zijn meest recente avontuur, ‘Het lastpak’. Naast originele tekeningen en boeken zal er ook nooit eerder vertoond materiaal te zien zijn. Verder wordt er aandacht besteed aan onder meer de Tom Poes tekenfilms, magie en wetenschap en bekende locaties uit de strip. Als leuk extraatje maakten enkele Nederlandse mangatekenaars een verhaal van Tom Poes in mangastijl waarvan de originelen te zien zijn op de expo.

8 March 2017, 18:00 Wouter