Strip Turnhout


Recensie

Iedereen op Claudia (Sam Peeters)

Hebben we er niet allemaal eentje in de klas gehad? Dat ene meisje waar alle jongens verliefd en alle meisjes jaloers op waren? Wij alleszins wel. Het romantische idee van de jeugdige schoonheid en wat er jaren later van haar geworden is, bood zelfs voldoende inspiratie voor een Nederlandse en Vlaamse televisiereeks.

Wie het mooiste meisje is in de klas van het hoofdpersonage van ‘Iedereen op Claudia’, kunt u vast zelf invullen. Smoorverliefd is hij op haar. Haar gezicht, haar lach, haar aanraking, haar geur, ze kruipt volledig onder zijn huid, tot aan zijn… u weet wel. Maar keer op keer loopt het mis. Dat biertje te veel op dat feestje, zijn bloedband met Marcel, zijn nieuwe vriendin Lisa, haar nieuwe vriend Zeus… Zal het hem ooit lukken om het lot te overwinnen?

Over ‘Fucking hell’, de vorige strip van Lamelosser, stripdocent en stripauteur Sam Peeters bij Scratch, waren we niet wildenthousiast. Gelukkig kunnen we het nu beschouwen als een opstapje naar ‘Iedereen op Claudia’. De tekenstijl is nog steeds even helder en kleurrijk maar ditmaal komt er ook heel wat inventiviteit bij kijken. Die knipogen naar andere strips en de visuele grappen – het leven van Marcel op vier bladzijdes, het hilarische einde van de mannen die Claudia letterlijk kapot verkrachtten – leiden gelukkig niet af van het verhaal. En dat verhaal is volwassener, uitgebreider, grappiger. Het ontbreken van dialogen blijkt inspirerend gewerkt te hebben voor Peeters. Hulde! (WA)


‘Iedereen op Claudia’ (Sam Peeters)
Scratch, 208 pag., €34,90 (HC)

20 April 2017, 14:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina