Strip Turnhout


Het geheugen en strips centraal op Gentse conferentie

Het geheugen, en specifieker de relatie tussen strips en herinneringen begrijpen: dat is de ambitie van Comics and Memory, een internationale conferentie aan de Gentse universiteit. Op 19, 20 en 21 april staan lezingen van deskundigen uit onder meer Italië, Duitsland en de Verenigde Staten op het programma.

Naast de academische voordrachten worden er elke avond ook rondetafelgesprekken georganiseerd. Daar komen verschillende spelers uit de stripwereld aan het woord. Woensdag 19 april modereert Gert Meesters een panel met stripauteurs Dominique Goblet, Jeroen Janssen, Pascal Matthey en Tanitoc rond het thema ‘Drawing memories’. Onder meer Pascal Lefèvre van de LUCA School of Art en Stripgids-hoofdredacteur Roel Daenen geven op donderdag 20 april hun visie op het bewaren van strips.

De Comics and Memory conferentie is vrij toegankelijk.

17 April 2017, 06:00 Wouter