Strip Turnhout


Sam Vanallemeersch illustreert de Turnhoutse Muur

Illustrator Sam Vanallemeersch, van wie enkele jaren geleden de bundeling ‘Big Mother #2’ verscheen bij het Londense Nobrow Press, heeft een tekening gemaakt voor De Muur in cultuurhuis de Warande in Turnhout. Vanallemeersch groeide op in Turnhout maar woont sinds zijn studies Illustratie en Grafische Vormgeving aan Sint-Lukas in Antwerpen. Daar maakte hij tekeningen voor campagnes en affiches en voor tijdschriften uit onder meer Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten.

Sam verdient dus de kost als illustrator maar zijn werk is beïnvloed door het stripverhaal. “Daar ben ik altijd in geïnteresseerd geweest”, vertelde hij aan Gazet van Antwerpen. “Mijn moeder vertelde me eens dat ik me als tweejarige makkelijk een uur kon verliezen in een pagina uit een strip van Kuifje. Die interesse werd verder gevoed door de Turnhoutse bibliotheek en door stripwinkel Tistjen Dop in de Patersstraat.”

Ondertussen werkt Sam verder aan zijn eigen strip, die hij ook online publiceert. “Ik heb wel een afgelijnd idee, maar ik vind het moeilijk om volledig te concentreren op een verhaal dat van A naar B gaat. Het is veel boeiender als de elementen van dat verhaal nog alle kanten op kunnen. Aan deze tekening ben ik ook drie keer opnieuw begonnen, de energie moet juist zitten, het moet kloppen.”

10 April 2017, 05:00 Wouter


Jarige Dick Matena in Eppo

17 April 2018, 05:00 Wouter

‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

13 April 2018, 05:00 Wouter

Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

4 April 2018, 05:00 Wouter

Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

29 March 2018, 05:00 Wouter

Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

21 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina