Strip Turnhout


Sam Vanallemeersch illustreert de Turnhoutse Muur

Illustrator Sam Vanallemeersch, van wie enkele jaren geleden de bundeling ‘Big Mother #2’ verscheen bij het Londense Nobrow Press, heeft een tekening gemaakt voor De Muur in cultuurhuis de Warande in Turnhout. Vanallemeersch groeide op in Turnhout maar woont sinds zijn studies Illustratie en Grafische Vormgeving aan Sint-Lukas in Antwerpen. Daar maakte hij tekeningen voor campagnes en affiches en voor tijdschriften uit onder meer Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten.

Sam verdient dus de kost als illustrator maar zijn werk is beïnvloed door het stripverhaal. “Daar ben ik altijd in geïnteresseerd geweest”, vertelde hij aan Gazet van Antwerpen. “Mijn moeder vertelde me eens dat ik me als tweejarige makkelijk een uur kon verliezen in een pagina uit een strip van Kuifje. Die interesse werd verder gevoed door de Turnhoutse bibliotheek en door stripwinkel Tistjen Dop in de Patersstraat.”

Ondertussen werkt Sam verder aan zijn eigen strip, die hij ook online publiceert. “Ik heb wel een afgelijnd idee, maar ik vind het moeilijk om volledig te concentreren op een verhaal dat van A naar B gaat. Het is veel boeiender als de elementen van dat verhaal nog alle kanten op kunnen. Aan deze tekening ben ik ook drie keer opnieuw begonnen, de energie moet juist zitten, het moet kloppen.”

10 April 2017, 05:00 Wouter