Strip Turnhout


De Kat keert terug

Na vier jaar afwezigheid beleeft De Kat, de absurd-filosofische kater van Philippe Geluck, opnieuw dagelijks zijn avonturen in de Waalse krant Le Soir. In maart 2013 besloot Geluck om na dertig jaar te stoppen met het tekenen van De Kat. Daarna verschenen er wel nog albums en stond De Kat centraal in een expo in het Musée en Herbe in Parijs. Momenteel wordt er ook druk gewerkt aan een eigen museum in Brussel. In het Nederlands worden de overpeinzingen van De Kat momenteel heruitgegeven door Ballon Media.

“Ik heb mijn relatie met de lezers eenzijdig opgezegd”, blikte Geluck in Le Soir terug op zijn afscheid. “Ik wilde oude vrienden die ik had losgelaten terugzien. Ik zei bij mezelf ‘Verdomme, wat was ik een idioot om daar mee op te houden’, hoewel het me toen wel goed had gedaan om er mee te stoppen.” De gags van Geluck verschijnen voortaan samen met die van Pierre Kroll op de laatste bladzijde van Le Soir.

18 May 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina