Strip Turnhout


De terugkeer van ‘De Straalvogel’

Eindelijk komen we te weten wat er gebeurd is met ‘De Straalvogel’, het innovatieve vliegtuig dat Jommeke in het gelijknamige album uit 1962 ontwierp en uiteindelijk wegschonk aan het leger. 21 juni verschijnt namelijk het nieuwe album ‘Missie Middelkerke’. Jommeke wil uitzoeken wat het leger gedaan heeft met de Straalvogel en belandt zo in Middelkerke bij de gepensioneerde generaal Vlamkruit. De voorpublicatie loopt momenteel in Het Nieuwsblad.

Op 25 juni landt de echte Straalvogel, een realisatie van ideeënmachine Alessandro Tardioli en beeldhouwer Luc Cauwenberghs, in het Normandpark. Net als in het album wordt het vliegtuig gemaakt uit recuperatiemateriaal. Nadien blijft het staan als permanente speelkunst. Kinderen kunnen zich verder tijdens Stripleuk de hele dag lang in het park amuseren met allerlei attracties, tekenaar Gerd Van Loock signeert er het nieuwe album.

Jommeke blijft in het middelpunt staan in Middelkerke met een Jommekeroute langs de plekken uit het nieuwe album en met extra aandacht tijdens het jaarlijkse stripfestival, van zondag 16 juli tot en met zondag 6 augustus

11 May 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina