Strip Turnhout


Kama en Herr Seele geven ‘Cowboy Henk’ zelf opnieuw uit

Kamagurka en Herr Seele willen hun Cowboy Henk nieuw leven inblazen via een eigen uitgeverij, Hoek Af. Dat vertelden de heren aan Radio 1 en deredactie.be. De absurde avonturen van de gekuifde spierbundel verschijnen nog wekelijks in Humo maar de laatste albumuitgave dateert al van enkele jaren geleden.

Cowboy Henk verscheen in 1981 voor het eerst in Vooruit, de voorloper van De Morgen, waar hij getekend werd door een ander personage van Kamagurka, Mijnheerke Plagiaat. Vervolgens werden de paginagags dertig jaar lang exclusief gepubliceerd in het weekblad Humo. De eerste albums kwamen begin jaren tachtig uit bij Kritak, dat opgericht was door André Van Halewyck. Later verschenen er bundelingen bij De Harmonie, Loempia, De Stripuitgeverij (de voorloper van het huidige Ballon Media), De Bezige Bij en Borgerhoff & Lamberigts. In 2013 en 2014 vertelde Cowboy Henk zijn versie van de Belgische geschiedenis in Humo. De Franstalige versie van ‘De vaderlandsche geschiedenis verteld door Cowboy Henk’ won de Prix du Patrimoine in Angoulême.

Volgende maand verschijnt het eerste album van Cowboy Henk bij de nieuwe uitgeverij Hoek Af. De oplages worden laag gehouden, tussen de 500 en 1000 exemplaren, en de verkoop gebeurt online. “Vroeger was de verdeling een tijdrovend en duur element, nu kunnen onze boeken eenvoudig via het internet en de sociale media aan de man gebracht worden”, meent Herr Seele. Zelfs pagina’s die geweerd werden door Humo zouden in de nieuwe albumreeks bij Hoek Af verschijnen. De boeken van de nieuwe uitgeverij zullen opvallen in de winkelrekken doordat ze één afgeronde hoek hebben.

16 May 2017, 05:00 Wouter


Jarige Dick Matena in Eppo

17 April 2018, 05:00 Wouter

‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

13 April 2018, 05:00 Wouter

Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

4 April 2018, 05:00 Wouter

Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

29 March 2018, 05:00 Wouter

Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

21 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina