Strip Turnhout


Lectrr en Stedho maken dit jaar drie albums van ‘Red Rider’

Dat Stedho een spin-off van ‘De Rode Ridder’ zou tekenen waarin Johan te motor in plaats van te paard het onrecht zou bestrijden, was al langer bekend. De Standaard meldt nu dat hun huiscartoonist Lectrr de verhalen schrijft. Het duo werkt al vier jaar aan ‘Red Rider’, waarvan eind dit jaar kort na elkaar drie albums verschijnen. Als de minireeks aanslaat, kunnen er snel nieuwe verhalen komen.

In de nieuwe reeks is de Rode Ridder een Irak-veteraan die ronddwaalt in de Amerikaanse Midwest. De sfeer wordt donkerder dan in het origineel, met occulte elementen. Personages uit de originele reeks spelen mee, zij het dan dat sommige van hen een ander geslacht krijgen. Slechterik Bahaal werkt de Rode Ridder met zijn magie tegen.

12 May 2017, 09:00 Wouter