Strip Turnhout


Marc Legendre en Charel Cambré tekenen Robbedoes

Scenarist Marc Legendre en tekenaar Charel Cambré, het duo achter ‘Amoras’ en ‘De kronieken van Amoras’, hebben een verhaal mogen tekenen van Robbedoes. De piccolo viert in 2018 zijn tachtigste verjaardag en beleefde zijn avonturen dankzij onder meer André Franquin, José-Luis Munuera en Fabien Vehlmann. In tegenstelling tot ‘Een avontuur van Robbedoes en Kwabbernoot door…’ is ‘Happy Family’ een exclusief Nederlandstalige special.

“Charel en ik vinden de Robbedoes van Franquin onovertroffen dus was het meteen duidelijk dat we die richting zouden uitgaan”, vertelt Marc Legendre. “En wat maakt die albums zo speciaal? De humor natuurlijk, maar zeker ook de sfeer. De decors, meubels, auto’s, kleren en voorwerpen zijn als het ware characters die een rol spelen in het geheel. Verwacht dus glimmende auto’s, bakelieten telefoons, een ballenkraam op de foor in Brussel en een groep stereotiepe Arabieren op busreis. En humor en avontuur met onze sympathieke helden, natuurlijk.”

Hoewel hij bij het grote publiek nu bekend is dankzij de rauwe, hedendaagse versie van Suske en Wiske, heeft Charel Cambré er nooit een geheim van gemaakt dat hij stevig beïnvloed is door André Franquin. Eerder dit jaar noemde hij Franquin op onze website nog “de allerbeste in zijn genre”. De voorpublicatie van ‘Happy Family’ is vandaag begonnen in Gazet van Antwerpen.

Veel meer over ‘Happy Family’ en waar de Vlaamse strip vandaag staat, lees je in een uitgebreide stand van zaken in de nieuwe Stripgids, die midden juni verschijnt.

29 May 2017, 08:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina