Strip Turnhout


Pierre Seron overleden

Uitgeverij Dupuis heeft bevestigd dat medewerker en stripauteur Pierre Seron afgelopen woensdag overleden is. Seron is ook bij het Nederlandstalige publiek het bekendst dankzij zijn eigen langlopende reeks ‘De minimensjes’, die momenteel integraal heruitgegeven wordt door Saga.

Seron liep school samen met onder meer Walthery en Dany en leerde de knepen van het vak als assistent van Dino Attanasio en Mittéï. Hij debuteerde in 1967 in het stripblad Spirou, waar nog datzelfde jaar de eerste avonturen verschenen van ‘De mini-mensjes’. De scenario’s werden geschreven door onder meer hoofdredacteur Yvan Delporte, journalist Albert Desprechins, Serons leermeester Mittéï onder het pseudoniem Hao en in latere jaren vooral Seron zelf.

Eind jaren zeventig wordt Seron door Mittéï en Stephen Desberg op weg geholpen met een nieuwe reeks, ‘Aurora & Ulysses’, die later verder gaat onder de naam ‘Centauren’. Zijn hoge productiviteit weerhoudt Seron er niet van om te experimenteren met de mogelijkheden van de strip, waaronder een cross-over met ‘Khena en de Katamaron’ van Gos. Van ‘De mini-mensjes’ verscheen in 2011 het 44e en laatste album. Na een beroerte hing Seron zijn tekenpen in 2014 aan de wilgen. Hij werd 75 jaar.

26 May 2017, 05:00 Wouter

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina