Strip Turnhout


Pierre Seron overleden

Uitgeverij Dupuis heeft bevestigd dat medewerker en stripauteur Pierre Seron afgelopen woensdag overleden is. Seron is ook bij het Nederlandstalige publiek het bekendst dankzij zijn eigen langlopende reeks ‘De minimensjes’, die momenteel integraal heruitgegeven wordt door Saga.

Seron liep school samen met onder meer Walthery en Dany en leerde de knepen van het vak als assistent van Dino Attanasio en Mittéï. Hij debuteerde in 1967 in het stripblad Spirou, waar nog datzelfde jaar de eerste avonturen verschenen van ‘De mini-mensjes’. De scenario’s werden geschreven door onder meer hoofdredacteur Yvan Delporte, journalist Albert Desprechins, Serons leermeester Mittéï onder het pseudoniem Hao en in latere jaren vooral Seron zelf.

Eind jaren zeventig wordt Seron door Mittéï en Stephen Desberg op weg geholpen met een nieuwe reeks, ‘Aurora & Ulysses’, die later verder gaat onder de naam ‘Centauren’. Zijn hoge productiviteit weerhoudt Seron er niet van om te experimenteren met de mogelijkheden van de strip, waaronder een cross-over met ‘Khena en de Katamaron’ van Gos. Van ‘De mini-mensjes’ verscheen in 2011 het 44e en laatste album. Na een beroerte hing Seron zijn tekenpen in 2014 aan de wilgen. Hij werd 75 jaar.

26 May 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina