Strip Turnhout


Plezante Premie voor strips rond verkeersveiligheid

Van 2 tot 12 mei reikten radiozender Qmusic en Hello Bank! opnieuw de Plezante Premies uit aan luisteraars met zotte en toffe ideeën. Een van de winnaars was leerkrachte Lies Van Hulle, die samen met haar leerlingen uit het vijfde BSO van Onze Lieve Vrouw Ter Duinen in Zeebrugge een strip maakte. “Die kadert in een verkeerscampagne voor en door jongeren”, legt Lies uit. “De leerlingen hebben per twee de strip getekend met Pixton. Dat programma is enorm gebruiksvriendelijk, waardoor ze heel creatief hun eigen personages en decors konden ontwerpen.”

Met ‘A High Five for a Safe Drive’ willen Lies en haar leerlingen lezers aanzetten om na te denken over hun eigen gedrag in het verkeer. “Elk verhaal toont twee verhaallijnen waarin telkens dezelfde situatie wordt uitgewerkt maar de personages een andere keuze maken. Zo willen we de boodschap brengen dat we slimme keuzes moeten maken in het verkeer en dat we ook de gevolgen van onze keuzes moeten dragen.”

Over het medium om die boodschap te verspreiden, moest Lies niet lang nadenken. “Een strip is heel tastbaar en ontzettend toegankelijk, ook voor jongeren die niet graag lezen. Mijn leerlingen zelf vinden schrijf- en leesopdrachten vreselijk maar het lezen van een volwassen stripverhaal vinden ze wel oké. Het schrijven van een stripverhaal vonden ze dan ook weer fijn. Met heel weinig tekeningen kun je toch heel snel een boodschap brengen.”

Lies mocht 3000 euro ontvangen uit handen van Qmusic-presentator Maarten Vancoillie. Daarmee wil ze ‘A High Five for a Safe Drive’ opnieuw uitgeven. “Nu zijn de strips gedrukt door CVO Brugge en verspreid dankzij de gemeente Knokke. De kleine foutjes gaan nog uit de verhalen en de leerlingen krijgen de kans om nog meer details uit te werken. Nu maakten ze hun verhaal in een voormiddag. Daarna willen we de strips verspreiden met de hulp van de gemeentes, de politie van Brugge en verschillende jeugd- en preventiediensten.”

16 May 2017, 13:00 Wouter


Jarige Dick Matena in Eppo

17 April 2018, 05:00 Wouter

‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

13 April 2018, 05:00 Wouter

Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

4 April 2018, 05:00 Wouter

Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

29 March 2018, 05:00 Wouter

Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

21 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina