Strip Turnhout


Recensie

Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin

“Als het over Franquin gaat, moet ik altijd aan een uitspraak van Nastase over Björn Borg denken: ‘Wij spelen tennis, maar hij doet iets helemaal anders.’” Aldus sprak Morris, de tekenaar van ‘Lucky Luke’, en een levenslange vriend en bewonderaar van André Franquin (1924-1997). De bewondering voor Franquin bij zijn collega’s was en is groot, zijn faam bij het grote publiek dankte hij aan ‘Guust Flater’ en vooral aan ‘Robbedoes en Kwabbernoot’, de reeks die hij overnam van Rob-Vel en Jijé. Hij stuwde de serie tot grote hoogte, en introduceerde iconische personages als de Marsupilami. In elf mooie, gekartonneerde bundelingen brengt Dupuis alle Robbedoes-verhalen van Franquin in de loop van 2016 opnieuw op de Nederlandstalige markt: helemaal gerestaureerd, opnieuw ingekleurd volgens de aanwijzingen die Franquin daar destijds voor gaf, en voorzien van wat extra achtergrondinformatie. Wie de strips al kent, kan hiermee de definitieve editie van de verhalen in huis halen. Voor wie de strips nog niet kent, lijkt dit het uitgelezen moment om daar iets aan te doen. (TH)


‘Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin’
(vier delen verschenen),
Dupuis, 132 blz., €22,50 per deel.

2 May 2017, 15:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina