Strip Turnhout


Suske en Wiske in het nieuw in ‘De planeetvreter’

Suske en Wiske, nog steeds een van de populairste stripreeksen van Vlaanderen en Nederland, krijgen een nieuw uiterlijk in het nieuwe album ‘De planeetvreter’, dat woensdag verschijnt. Wiske en Sidonia krijgen wat vrouwelijkere vormen, Suske draagt voortaan een hoodie en het gezichtshaar van Jerom en Lambik wordt wat prominenter. Bovendien zien de albums er anders uit, met “spannende verhaallijnen, extra actiescènes, aflopende pagina’s en meer close-ups”.

“We vinden het belangrijk relevant te blijven voor onze lezers”, vertelt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. “Daarom hebben we heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar. We waren benieuwd naar wat zij van Suske en Wiske vinden. Met die resultaten in het achterhoofd kwam ‘De planeetvreter’ tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.”

Het is niet de eerste keer dat Standaard Uitgeverij het uitzicht van de reeks ingrijpend wijzigt. Tien jaar geleden ruimden de iconische rode covers plaats voor een paginavullend beeld. Willy Vandersteen liet zijn volkse personages zelf een metamorfose ondergaan voor de verhalen die verschenen in het eerder burgerlijke stripblad Kuifje. En in 2000 ontstond er commotie toen Suske en Wiske respectievelijk een skatebroek en een kort topje aangemeten kregen.

De nieuwe vormgeving past in een breder programma van Standaard Uitgeverij waarbij Suske en Wiske er zijn voor iedereen, van jong tot oud. Binnenkort wordt op Ketnet een 3D-animatiereeks voor kinderen vanaf drie jaar met Suske en Wiske Junior in de hoofdrollen uitgezonden. Voor jongvolwassenen is er de spin-off ‘De kronieken van Amoras’, waarvan het tweede deel in oktober verschijnt. De echte fans kunnen hun hart ophalen met heruitgaves van klassieke verhalen van Vandersteen. Op 17 mei verschijnen zo ‘Het geheim van de gladiatoren’, ‘De duistere diamant’, ‘De schat van Beersel’ en ‘De groene splinter’ in een nieuw jasje. Tenslotte werd ook bekend gemaakt dat de Nederlandse tekenaar Gerben Valkema en de Franse scenarist Yann aan een hommage-album werken.

15 May 2017, 10:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina