Strip Turnhout


Suske en Wiske in het nieuw in ‘De planeetvreter’

Suske en Wiske, nog steeds een van de populairste stripreeksen van Vlaanderen en Nederland, krijgen een nieuw uiterlijk in het nieuwe album ‘De planeetvreter’, dat woensdag verschijnt. Wiske en Sidonia krijgen wat vrouwelijkere vormen, Suske draagt voortaan een hoodie en het gezichtshaar van Jerom en Lambik wordt wat prominenter. Bovendien zien de albums er anders uit, met “spannende verhaallijnen, extra actiescènes, aflopende pagina’s en meer close-ups”.

“We vinden het belangrijk relevant te blijven voor onze lezers”, vertelt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. “Daarom hebben we heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar. We waren benieuwd naar wat zij van Suske en Wiske vinden. Met die resultaten in het achterhoofd kwam ‘De planeetvreter’ tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.”

Het is niet de eerste keer dat Standaard Uitgeverij het uitzicht van de reeks ingrijpend wijzigt. Tien jaar geleden ruimden de iconische rode covers plaats voor een paginavullend beeld. Willy Vandersteen liet zijn volkse personages zelf een metamorfose ondergaan voor de verhalen die verschenen in het eerder burgerlijke stripblad Kuifje. En in 2000 ontstond er commotie toen Suske en Wiske respectievelijk een skatebroek en een kort topje aangemeten kregen.

De nieuwe vormgeving past in een breder programma van Standaard Uitgeverij waarbij Suske en Wiske er zijn voor iedereen, van jong tot oud. Binnenkort wordt op Ketnet een 3D-animatiereeks voor kinderen vanaf drie jaar met Suske en Wiske Junior in de hoofdrollen uitgezonden. Voor jongvolwassenen is er de spin-off ‘De kronieken van Amoras’, waarvan het tweede deel in oktober verschijnt. De echte fans kunnen hun hart ophalen met heruitgaves van klassieke verhalen van Vandersteen. Op 17 mei verschijnen zo ‘Het geheim van de gladiatoren’, ‘De duistere diamant’, ‘De schat van Beersel’ en ‘De groene splinter’ in een nieuw jasje. Tenslotte werd ook bekend gemaakt dat de Nederlandse tekenaar Gerben Valkema en de Franse scenarist Yann aan een hommage-album werken.

15 May 2017, 10:00 Wouter

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina