Strip Turnhout


Enrico Marini mag aan de slag met ‘Batman’

De Italiaanse stripauteur Enrico Marini, bekend van ‘De Schorpioen’ en ‘De Adelaars van Rome’, mag een tweeluik met de Amerikaanse superheld Batman in de hoofdrol tekenen. Het eerste deel verschijnt in november 2017, het afsluitende in het voorjaar van 2018.

“Batman is mijn absolute superheld, al sinds mijn kindertijd”, aldus Marini. “Het is een enorme eer om met Batmans universum aan de slag te mogen gaan en er mijn eigen ideeën aan toe te voegen.” Ook Jim Lee van uitgeverij DC, dat de rechten op het personage beheert, kijkt uit naar Marini’s strips: “We zijn verrukt dat hij zijn buitengewone visie en vaardigheden verleent aan dit project, zodat een breed Europees publiek een origineel ‘Batman’-verhaal kan ontdekken.”

Marini werd door het Europees strippubliek in de armen gesloten dankzij zijn flamboyante tekeningen voor reeksen die hij maakte samen met Stephen Desberg (‘Gipsy’, ‘Ster van de woestijn’, ‘De schorpioen) en Jean Dufaux (‘De aasgieren’). Zijn soloreeks ‘De Adelaars van Rome’ wordt enthousiast onthaald door zowel critici als publiek.

De avonturen van Batman, het alter ego van miljonair Bruce Wayne die de misdaad bestrijdt in Gotham City, verschijnen al sinds mei 1939. Beroemde auteurs zoals Bob Kane, Bill Finger, Neal Adams, Greg Capullo en Grant Morrison bevolkten zijn wereld met figuren zoals The Joker, Poison Ivy en Two Face. Er verschenen onder andere films, televisieseries en videogames rond het personage.

22 June 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 3!

Porno, strips uit Zuid-Korea, #MeToo en 32 pagina’s Griffo!

Nummer 3 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker de vorige. Vanaf eind juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina