Strip Turnhout


Stripgids op Brussels Stripfeest

Sinds 2010 zet het Stripfeest in Brussel een weekend lang het rijke Belgische striperfgoed in de kijker. Jaarlijks lokken onder meer signeersessies, een oldtimerrally en de Balloon’s Day Parde meer dan 100 000 bezoekers en ongeveer 250 auteurs naar de hoofdstad. De komende achtste editie tijdens het eerste weekend van september kent enkele primeurs, waaronder de aanwezigheid van Stripgids.

Voor het eerst vindt het Stripfeest niet alleen in het Warandepark maar ook in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten BOZAR plaats. Daarnaast neemt stripauteur Jean-David Morvan het peterschap op zich van de nagelnieuwe Atomiumprijzen. Tijdens een galafeest worden onder meer de PREM1ÈRE-prijs voor Graphic Novels en de Prijs LE SOIR voor reportagestrips (beiden t.w.v. 20 000 euro), de Robbedoesprijs voor het meest humoristische avontuur (15 000 euro), de Prijs Raymond Leblanc voor Jong Talent (tweemaal 10 000 euro) en de Prijs Federatie Wallonië-Brussel (10 000 euro) uitgereikt.

Het Stripfeest viert de zestigste verjaardag van Guust Flater met onder meer een tentoonstelling in BOZAR, een muziekspektakel en conferenties. Voor het nieuwe nummer van Stripgids schreef de Britse auteur Cynthia Rose haar indrukken van de klungelende kantoorbediende en zijn geestelijke vader André Franquin neer.

21 June 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina