Strip Turnhout


Verhalen over Brussel via zijn stripauteurs

In de educatieve reeks ‘Verhalen over Brussel’ is het derde deel gewijd aan stripauteurs die een bijzondere band hebben met de Belgische hoofdstad. Het boek werd gisteren voorgesteld in het Marc Sleen Museum. De tekenaar van ‘Nero’, die de eerste tekeningen van zijn dagbladverschijnsel maakte op de redactie van De Nieuwe Standaard in Brussel, siert de cover.

Geschiedkundige en auteur Eric Demarbaix tekende via bekende Brusselaars zoals Hergé, Edgar P. Jacobs en André Franquin maar ook via ‘inwijkelingen’ zoals Willy Vandersteen en Tibet de ‘kleine’ en soms ‘grote’ geschiedenis van Brussel op. De teksten worden geïllustreerd door De Marck (pseudoniem van Marc Daniels), die samen met De Wulf albums maakte van onder meer ‘Stam & Pilou’ en ‘De reizen van Alex’. Hij tekende onder meer Hergé boven het ronddraaiende ‘Kuifje’-paneel, Vandersteen voor een bol van het Atomium met het strikje van Wiske en het besneeuwde standbeeld van Guust Flater dat de weg wijst richting het Brussels Stripmuseum en het daar tegenover gelegen Marc Sleen Museum.

28 June 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 3!

Porno, strips uit Zuid-Korea, #MeToo en 32 pagina’s Griffo!

Nummer 3 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker de vorige. Vanaf eind juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina