Strip Turnhout


Recensie

Stern 2: De stad van de wilden (Frédéric & Maffre)

Elijah Stern heeft in het tweede deel van de naar hem genoemde reeks Kansas City achter zich gelaten. Hij is nu doodgraver in Morrison, Coffey County: een landelijk gehucht waar hij zich bevrijd ziet van de hectiek van de grote stad, maar waar ook een grote schaarste heerst aan datgene wat hem het meest dierbaar is in zijn leven, namelijk boeken. Wanneer zijn vaste leverancier failliet gaat, heeft Stern maar twee keuzes: minstens een half jaar wachten op nieuwe boeken, of zelf naar Kansas City reizen om er het nodige leesvoer aan te schaffen. Met grote tegenzin besluit hij tot het laatste, maar die onderneming loopt uiteraard niet van een leien dakje. Stern loopt er de vrouw tegen het lijf die op papier nog steeds zijn echtgenote is, wordt beroofd en voor dood achtergelaten, moet de scheldtirades en pogingen tot moord van de dorpsgekkin doorstaan, en nog veel meer. Dit album is een stuk wilder en rumoeriger dan zijn voorganger. De actiescènes spatten bijna van de pagina’s, en soms wordt het allemaal een beetje te veel en gaat de fijnheid van de tekenstijl enigszins verloren. Ook de humor wordt soms wat te ver doorgedreven, bijvoorbeeld in het personage van Gekke Maggie. Daar staat tegenover dat de sfeervolle aquarelinkleuring van het eerste album behouden blijft en dat het verhaal bij momenten oprecht weet te ontroeren. Hopelijk krijgt het oog van de lezer in het volgende album wel opnieuw wat meer rust. (AG)


‘Stern 2: De stad van de wilden’
Frédéric en Julien Maffre
Dargaud, 80 pag., 9,95 €

9 June 2017, 22:57 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina