Strip Turnhout


Geen ‘Snippers’ en ‘Beestjes’ meer in Metro, L neemt albums Strip2000 over

Aimée de Jongh heeft op haar website aangekondigd dat ze ophoudt met het tekenen van haar gagstrip ‘Snippers’. Na meer dan vijf jaar is de inspiratie op en wil ze zich meer toeleggen op het maken van graphic novels, zo schrijft ze op haar website.

Donderdag 20 juli verschijnt de laatste aflevering van ‘Snippers’ in de gratis forensenkrant Dagblad Metro. “De afgelopen maanden werd het steeds lastiger om de grappen op papier te krijgen”, aldus de Jongh. “Soms duurde het drie uur om een grap te verzinnen. Een andere factor in mijn beslissing is ‘De Terugkeer van de Wespendief’, de graphic novel uit 2014 die een internationaal succes bleek, met zelfs een verfilming tot gevolg. Ik heb besloten om me voorlopig te richten op het maken van graphic novels, gewoon omdat dit het moment is om het te doen. Ik heb ‘Snippers’ altijd met veel plezier gemaakt. Maar de koek is op. Het is tijd voor een nieuw avontuur.”

‘Snippers’ is de tweede reeks waar het Metro-publiek afscheid moet nemen. Eerder maakte Schwantz bekend dat zijn strip ‘Beestjes’ na de zomervakantie niet meer welkom is in het blad. Een derde Metro-stripreeks, ‘Dating for Geeks’ van Kenny Rubenis, blijft gewoon lopen. Bovendien worden de albums van ‘Dating for Geeks’, ‘Snippers’ en ‘Suus & Sas’, drie succesreeksen van het failliete Strip2000, voortaan gepubliceerd door Uitgeverij L.

“Sinds de overname van Uitgeverij L door Don Lawrence Collection in 2016 bouwen we aan het fonds dat de beste titels uit het binnen- en buitenland wil vertegenwoordigen”, zegt uitgever Rob Van Bavel. “Deze titels zijn voor ons een enorme aanwinst.” ‘Suus & Sas’ van Gerard Leever staat al geruime tijd in het meidenstripblad Tina. Het zevende deel van ‘Dating for Geeks’, ‘Time out’, het negende deel van ‘Snippers’, ‘Volledig ontspoord’, en het twaalfde deel van ‘Suus & Sas’, ‘Zoo leuk’, verschijnen midden oktober tijdens het Stripfestival Breda.

19 July 2017, 05:00 Wouter

‘Voor wie de liefde’: één dichter, vijf illustratoren

23 January 2018, 05:00 Wouter

Peter Van Dongen winnaar Stripschapprijs

20 January 2018, 05:00 Wouter

Folio is benieuwd naar uw mening

17 January 2018, 05:00 Wouter

Na meer dan 10 jaar een nieuwe ‘Senne & Sanne’

15 January 2018, 05:00 Wouter

Floris debuteert met twee albums

9 January 2018, 05:00 Wouter

De echte Eenhoorn in het Hergé Museum

4 December 2017, 05:00 Wouter

Kaartspel en expo met Urbanus in Turnhout

28 November 2017, 05:00 Wouter


Papieren jazzconcerten

11 January 2018, 05:00 Wouter

Eindejaarsoffensief van YIEHA

11 December 2017, 05:00 Wouter

Bakens uit de Lage Landen in Angoulême

1 December 2017, 09:00 Wouter

‘Zon’ wint Willy Vandersteenprijs 2017

23 November 2017, 22:00 Wouter

Luc Morjaeu tekent strip over 725e verjaardag Puurs

22 November 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina