Strip Turnhout


Rotterdams stripmuseum na jaar failliet

De Rechtbank Rotterdam heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van Stichting Strips, de vereniging die in het leven was geroepen voor de oprichting van het Strips! Museum voor het Beeldverhaal in Rotterdam. Het museum is voorlopig gesloten, curator Laurens Prickartz bekijkt de mogelijkheden van een doorstart of, in het andere geval, van een losse verkoop van de inboedel.

De directie van Stichting Strips meldt op de website van het museum dat ze “met pijn in ons hart onze droom, het museum voor strip- en tekenfilmkunst in Rotterdam, moeten opgeven. We konden echter een deel van de opstartkosten niet op korte termijn aflossen en de betrokken partijen wilden niet tot een oplossing komen. Dat is jammer, want het bezoek en dus de inkomsten waren sterk stijgend. Het enthousiasme en het publiek zijn er maar helaas is voor ons museum nu het doek gevallen.”

Het Rotterdamse stripmuseum opende nog geen jaar geleden de deuren in de Wijnhaven in het centrum van de stad. Het museum bood tentoonstellingen en workshops aan en huisvestte ook de stripwinkel Charlie en het lunchcafé Ijzerbroot. Strips! werd geopend met een expo met werk van Rotterdammer Martin Lodewijk. De huidige tentoonstelling over Donald Duck werd volgens de directie “druk bezocht”. Sinds enkele weken waren de meeste mensen die in het museum werkten vrijwilligers. Begin deze week beweerde het museum nog dat de gezondheid van een van de medewerkers de reden was voor de voorlopige sluiting.

27 July 2017, 15:30 Wouter

Eindejaarsoffensief van YIEHA

11 December 2017, 05:00 Wouter

De echte Eenhoorn in het Hergé Museum

4 December 2017, 05:00 Wouter

Bakens uit de Lage Landen in Angoulême

1 December 2017, 09:00 Wouter

Kaartspel en expo met Urbanus in Turnhout

28 November 2017, 05:00 Wouter

Yannick Pelegrin wint tiende Plastieken Plunk

23 November 2017, 05:00 Wouter

Indonesische strips op Europalia

21 November 2017, 05:00 Wouter

Peter van Dongen en Adriaan van Dis presenteren ‘Familieziek’

17 November 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina