Strip Turnhout


Philippe Delzenne laat Miekes solo-avontuur beleven

Op 6 september verschijnt bij Ballon Media het eerste van zes ‘personage-albums’, waarin nevenfiguren uit ‘Jommeke’ op het voorplan treden. ‘Jommeke’-tekenaar Philippe Delzenne mag de spits afbijten met ‘Zonnedorp op z’n kop’, een solo-avontuur van de blonde tweelingzusjes Annemieke en Rozemieke.

“Het idee is op de uitgeverij ontstaan”, vertelt Delzenne. “Het geeft Gerd (Van Loock, de andere ‘Jommeke’-tekenaar, red) en mezelf de mogelijkheid om extra aandacht te besteden aan bepaalde personages. Zo krijgen we de mogelijkheid om hun karakters wat verder uit te diepen. Het blijft evenwel een oefening om verhalen te schrijven zonder Jommeke in de hoofdrol. De albums krijgen een gepersonaliseerde cover mee, voor de rest is en blijven de verhalen 100% ‘Jommekes-zonder-Jommekes’.”

Annemieke en Rozemieke duiken al op in het tweede album van Jommeke, ‘De zingende aap’ uit 1959. “In het nieuwe album snuffelen ze rond in het huis van professor Gobelijn, waar ze enkele ludieke uitvindingen ontdekken. Hun nieuwsgierigheid resulteert in chaos in Zonnedorp. Een oude bekende ‘booswicht’ duikt op om ferm van de situatie gebruik te maken. Maar dat is buiten de doortastendheid en aanpak van onze ‘heldinnen-voor-een-album’ gerekend. Op het einde zien we ook nog andere bekenden even terug…”

“De leefwereld van Jommeke wordt bevolkt door nogal wat interessante personages die best wel eens alleen in de spotlights mogen staan”, meent Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media. “Zo kwamen we tot dit voor Vlaanderen relatief nieuwe concept van het ‘personage-album’. De ambitie is niet om een langlopende nieuwe reeks in de markt te zetten, wel om een reeks interessante en immens populaire personages uit Zonnedorp hun eigen avontuur te geven.”

Ondertussen werkt Philippe Delzenne ook aan een eigen graphic novel, met de voorlopige werktitel ‘Trace-Noël’. “Het is een vertelling over het wel en wee van een fictieve steenrijke familie in de 19e eeuw. Ik heb een duidelijke synopsis maar het verhaal ontstaat iedere ochtend op het moment zelf, samen met de tekeningen. In feite spookt het continu door mijn hoofd. Ik laat mij ook veel leiden door toevalligheden die op mijn weg komen en die ik dan transponeer. Een deadline is er niet maar ik voorzie zeker meer dan 8 jaar werk… Misschien wel langer.”

Naar aanleiding van de verschijning van ‘Zonnedorp op z’n kop’ zoekt Ballon Media avontuurlijke tweelingen, zussen en vriendinnen. Zij kunnen zich op www.demiekes.be inschrijven voor “een stripvriendelijke belevenis”.

8 August 2017, 15:14 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina