Strip Turnhout


‘Papa Zoglu’ ofwel de reizende koeienprins

Dankzij Bries ligt binnenkort ‘Papa Zoglu’ in de winkelrekken. Auteur Simon Spruyt gaf het de niet veel meer zeggende ondertitel ‘De wonderbaarlijke reizen van de koeienprins oftewel bloei en verval van de stad Gniezo’ mee. Een korte inhoud maakt wel iets duidelijk. Hoofdpersonage in het boek is de kleine, besnorde jongen Zoglu, die werd opgevoed door een oud wijf. Wanneer hij zeven jaar is en het oude wijf hem onthult dat zijn biologische moeder een koe is, gaat Zoglu naar haar op zoek. Tijdens zijn queeste kruist Zoglu het pad van twee homoseksuele ridders van de Teutoonse Orde en een trio vrouwonvriendelijke houthakkers, dat van een vrouwe die haar kuisheidsgordel liever kwijt dan rijk is nadat haar eega verdween en dat van een albino schoorsteenveger. Hun levens zouden nadien niet meer hetzelfde zijn.

Het kleurrijke, zowel hilarische als tragische ‘Papa Zoglu’ verscheen enkele maanden geleden al in het Frans bij de onafhankelijke uitgeverij Même Pas Mal en kon daarbij rekenen op heel wat positieve commentaren. “Topklasse en eens te meer een bewijs van de vrolijke vitaliteit van de graphic novels met het label ‘made in Flanders’”, aldus Le Moustique. “Dit compleet politiek incorrecte verhaal is een juweeltje dat onmogelijk na te vertallen is, alsof je probeert uit te leggen waarom een mop grappig is”, voegde Planète BD daar aan toe. Terres de Légende tenslotte vond de strip “meesterlijk gemaakt door een geïnspireerd illustrator”.

20 September 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 3!

Porno, strips uit Zuid-Korea, #MeToo en 32 pagina’s Griffo!

Nummer 3 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker de vorige. Vanaf eind juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina