Strip Turnhout


‘Beestjes’, ‘Swamp Thing’ en ‘Eugène’ onder dak bij Syndikaat

De Nederlandse uitgeverij Syndikaat brengt dit najaar nieuwe albums uit van drie reeksen die voordien verschenen bij het failliete Strip2000. Het gaat om ‘Beestjes’ van Schwantz, ‘Eugène’ van Jan Dirk Barreveld en ‘Swamp Thing’ van Floris Oudshoorn. De twee uitgeverijen werkten al samen tot het einde van Strip2000.

Van zowel ‘Beestjes’ als ‘Swamp Thing’ verschenen de eerste albums ongeveer tien jaar geleden bij Oog&Blik. Strip2000 gaf van Schwantz in 2015 een strip uit met afleveringen van trucker Mr. Mack, die eerder in Zone 5300 verschenen, en vorig jaar drie albums van ‘Beestjes’. Sinds 2013 verscheen er ook jaarlijks een nieuw deel van ‘Swamp Thing’ bij de ter ziele gegane uitgeverij. Jan Dirk Barreveld bracht een eerste album van ‘Eugène’ in eigen beheer uit. Daarna verschenen bij Silvester vijf strips en een ‘best of’. De voorbije drie jaar werd telkens een nieuw deel voorgesteld door Strip2000 terwijl ‘Eugène’ nog steeds in Eppo wordt voorgepubliceerd. Het achtste album van ‘Beestjes’ verschijnt in november, het negende van ‘Swamp Thing’ en van ‘Eugène’ in december.

15 September 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina