Strip Turnhout


Derde deel ‘Caztar’ bij nieuwe uitgeverij Comicwatch

‘Caztar’, de humoristische strip van scenarist Ivan Adriaenssens en tekenaar Luc Poets alias Poetzarelli, is verhuisd naar Comicwatch, de gloednieuwe uitgeverij van de Nederlandse scenarist Sytse S. Algera. “Ivan kende Sytse al een tijdje”, vertelt Poets. “Na het het stoppen van Strip2000 bleek Sytse enthousiast over Caztar en toonde hij interesse om de reeks over te nemen. Caztar is best een goed product. Het is de taak van de uitgever om dat aan de man te brengen. Sytse heeft heel wat contacten in de loop der jaren opgebouwd en het helpt om mensen te kennen in deze business. Ik heb geleerd in het leven niets te verwachten, dan kan je niet teleurgesteld worden. Maar ik hoop natuurlijk dat we een breder publiek bereiken dan tot nu het geval was.”

Als tekstloze gagstrips lijkt ‘Caztar’ in elk geval ook buitenlands potentieel te hebben. “De eerste twee albums werden uitgebracht door een Nederlandse uitgeverij, dat is toch ook buitenland? (lacht) Ik hoop in Frankrijk te publiceren, maar Duitsland, Italië… moet toch ook mogelijk zijn. Werk aan de winkel voor de uitgever dus.”

Het derde deel van Caztar verschijnt in het najaar van 2018. Tussendoor heeft Poets zijn handen vol met zijn voltijdse job als grafisch ontwerper. “Op de zaak krijg ik regelmatig opdrachten voor bedrijven om illustraties te maken in een comic-stijl. Voor Indigo parkings maak ik bijvoorbeeld alle illustraties voor hun communicatie. Nog een strip buiten ‘Caztar’ maken, daar heb ik geen tijd voor. Ik heb mijn handen al vol met ‘Caztar’, werken aan deze strip gebeurt na mijn dagtaak. En ik streef toch naar kwaliteit en afwerking in mijn tekeningen.”

22 September 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina