Stripgids Academie: een opleiding beeldverhaal in Turnhout

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids Academie: een opleiding beeldverhaal in Turnhout

Strip Turnhout, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout en de richting Beeldverhaal & Graphic Storytelling van de LUCA hogeschool in Brussel slaan de handen in elkaar. Tussen 28 oktober 2017 en 27 februari 2018 kunnen stripauteurs in de dop een tiendelige vooropleiding volgen, een primeur voor een Vlaamse academie.

Dankzij de steun en de expertise van LUCA kunnen Strip Turnhout en de SASK een stripopleiding aanbieden in de Vlaamse hoofdstad van de strip. Coördinator Johan Stuyck stelde een tiendelige lessenreeks samen. KIM (‘Esther Verkest’), Stedho (‘Red Rider’), Michaël Olbrechts (‘De allerlaatste tijger’) en Valentina Rossi (afgestudeerd als master aan LUCA) zullen elk twee workshops geven. Zo worden jongeren vanaf zestien jaar en volwassenen die interesse hebben om stripauteur te worden ingewijd in de geheimen van het beeldverhaal.

De Stripgids Academie slaat haar tenten op in de Kunstencampus Turnova, de nagelnieuwe thuis van de Turnhoutse academies. In de negentiende eeuw werden op dezelfde plaats nog mannekesbladen, de voorlopers van de moderne strip, gedrukt. De lessenreeks wordt afgerond met een expo.

PRAKTISCH
De lessen vinden plaats op zaterdagnamiddag van 13u tot 17u op de Kunstencampus Turnova, Academieplein 17, Turnhout. Inschrijven kan vanaf vandaag op het secretariaat van de SASK of door rechtstreeks contact op te nemen met Stripgids. Voor de reeks van 10 lessen betaalt u 77 euro.