Strip Turnhout


Stripgids gaat live tijdens het Stripgids Salon

Op vrijdag 27 oktober vindt in het auditorium van de Kunstencampus Turnova in Turnhout het eerste Stripgids Salon plaats. Een unieke locatie, drie winnaars van de Bronzen Adhemar, een beslagen moderator: de ideale mix voor een boeiende avond.

Marc Legendre, stripauteur en redactielid van Stripgids, presenteert vol trots het tweede nummer van ons onvolprezen tijdschrift. Hij zal het ongetwijfeld ook hebben over zijn eigenzinnige soloboek ‘Gäbrik’. In de nieuwe Stripgids verklappen we de lezer ook het geheime recept van ‘Urbanus’-tekenaar Willy Linthout. Op het Salon staat hij stil bij de ‘Urbanus’-expo die in het najaar in het Nationaal Museum van de Speelkaart te zien is.

Kim Duchateau, cartoonist voor VRT NWS, Apache en Stripgids, oogst momenteel veel lof met zijn hommage aan Nero. Hij komt ook praten over de Stripgids Academie, waarvan hij een van de docenten is. De Turnhoutse Nathalie Carpentier studeerde aan de Turnhoutse kunstacademie, begon haar carrière als schrijvend journaliste en maakt vandaag stripreportages. Ze volgt les aan LUCA Brussel en is dus goed geplaatst om u warm te maken voor de Stripgids Academie.

Interviewer van dienst is Patrick Van Gompel, journalist bij VTM en jarenlang de bezieler van de Turnhoutse Stripgidsdagen.

Stripgids Salon is een co-productie van Strip Turnhout, Bibliotheek Turnhout en Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout.

Vrijdag 27 oktober, 19u30, auditorium Kunstencampus Turnova, Academieplein, Baron Frans du Fourstraat, Turnhout. Inkom gratis, reserveren niet nodig.

30 September 2017, 14:14 Wouter

Eindejaarsoffensief van YIEHA

11 December 2017, 05:00 Wouter

De echte Eenhoorn in het Hergé Museum

4 December 2017, 05:00 Wouter

Bakens uit de Lage Landen in Angoulême

1 December 2017, 09:00 Wouter

Kaartspel en expo met Urbanus in Turnhout

28 November 2017, 05:00 Wouter

Yannick Pelegrin wint tiende Plastieken Plunk

23 November 2017, 05:00 Wouter

Indonesische strips op Europalia

21 November 2017, 05:00 Wouter

Peter van Dongen en Adriaan van Dis presenteren ‘Familieziek’

17 November 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina