Strip Turnhout


Atelier van Marc Sleen gereconstrueerd in museum

In de kelder van het Marc Sleen Museum is het atelier van de vorig jaar overleden stripauteur gereconstrueerd. Dat gebeurde ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Nero. De avonturen van Detectief van Zwam liepen vanaf 2 oktober 1947 in De Nieuwe Standaard.

Het zonlicht van het Zoniënwoud ontbreekt maar verder staan alle objecten en documentatieboeken op dezelfde plaats als toen het atelier zich nog in het huis van Sleen in Hoeilaart bevond. De geestelijke vader bracht dagelijks twaalf uur door in zijn atelier, vaak ook op zaterdag en zondag. Op een gegeven moment werkte hij er aan niet minder dan negen stripreeksen tegelijk. Uiteraard wordt hij vandaag vooral herinnerd omwille van de meer dan tweehonderd ‘Nero’-verhalen die hij maakte.

Het atelier maakt vanaf vrijdag 27 oktober deel uit van het Marc Sleen Museum in de Zandstraat in Brussel.

25 October 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina