Strip Turnhout


Jan Bosschaert over zijn one-shot met Zidrou

Jan Bosschaert wordt eind dit jaar zestig maar een rustige oude dag zit er voorlopig niet in voor de Antwerpenaar. De integrales van zijn strip ‘Sam’ vliegen over de toonbanken, zopas kwam zijn strip over het leven van Damiaan uit en er staan een grote tentoonstelling en een lijvige overzichtsboek van zijn carrière gepland.

In de nieuwe Stripgids blikt Bosschaert ook vooruit naar de verschijning van ‘Horizontaal’, een one-shot dat hij tekende naar een scenario van Zidrou. “Een jaar heb ik daar aan gewerkt. Ik had in de jaren stillekes (1995, red) voor een speciaal nummer van Spirou eens een kortverhaal van een paar platen gemaakt naar een scenario van Zidrou. Blijkbaar was hij dat niet vergeten. Vier, vijf jaar geleden vroeg hij mij als tekenaar voor een nieuw realistisch project omdat ik volgens hem zo goed vrouwelijke emoties kan weergeven.”

‘Horizontaal’ gaat over een vrouw met zwangerschaps- complicaties. “Daarom moet ze plat op haar bed blijven liggen. Kortom, zeventig pagina’s met steeds hetzelfde interieur, steeds hetzelfde personage. Ik kon me er pas volledig op storten toen mijn schoondochter hetzelfde is overkomen, mijn kleinzoon is twee maanden te vroeg geboren.”

‘Horizontaal’ staat gepland voor najaar 2018. “Nadat het getekend was, hebben we nog een jaar verloren met het zoeken van de goede inkleurder. Als meerdere partijen over één onderwerp moet beslissen, is er altijd wel iemand die niet akkoord gaat. Maar ondertussen is de knoop doorgehakt. Momenteel zijn we bezig met de inkleuring, ik stuur bij waar nodig.”

Stripgids 2 is voor €14,99 te koop bij de boekhandel of stripzaak. Abonneren kan hier.

30 October 2017, 05:00 Wouter

Peter Van Dongen winnaar Stripschapprijs

20 January 2018, 05:00 Wouter

Folio is benieuwd naar uw mening

17 January 2018, 05:00 Wouter

Na meer dan 10 jaar een nieuwe ‘Senne & Sanne’

15 January 2018, 05:00 Wouter

Papieren jazzconcerten

11 January 2018, 05:00 Wouter

Eindejaarsoffensief van YIEHA

11 December 2017, 05:00 Wouter

Bakens uit de Lage Landen in Angoulême

1 December 2017, 09:00 Wouter

‘Zon’ wint Willy Vandersteenprijs 2017

23 November 2017, 22:00 Wouter


Floris debuteert met twee albums

9 January 2018, 05:00 Wouter

De echte Eenhoorn in het Hergé Museum

4 December 2017, 05:00 Wouter

Kaartspel en expo met Urbanus in Turnhout

28 November 2017, 05:00 Wouter

Yannick Pelegrin wint tiende Plastieken Plunk

23 November 2017, 05:00 Wouter

Indonesische strips op Europalia

21 November 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina