Strip Turnhout


NIX maakt stripverhalen over ‘De Buurtpolitie’

Standaard Uitgeverij brengt minstens drie strips uit van ‘De Buurtpolitie’, gebaseerd op het gelijknamige, populaire scripted reality VTM-programma. NIX, auteur van onder meer ‘Kinky en Cosy’ en speciale gast in het eerste nummer van Stripgids, zal humoristische verhalen rond het bekende korps maken. “Ik ben blij dat de strips hun eigen leven mogen leiden”, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. “Van de personages heb ik karikaturen gemaakt, zonder te overdrijven. Ik heb er ontzettend veel plezier aan beleefd.”

Kris Paepen van productiehuis Zodiak Belgium wijst op de grote mogelijkheden die een stripadaptatie biedt. “Je kunt elk denkbaar scenario uitdokteren maar het moet ook betaalbaar blijven. In een strip kan alles: een huis dat volledig in brand staat, een brug die instort, een vrachtwagen die zijn lading verliest. Het moet natuurlijk wel hetzelfde gevoel van ‘De Buurtpolitie’ hebben: echte verhalen, gebaseerd op ware feiten. Bovendien was het ook belangrijk dat de figuren in de strip trouw blijven aan de personages uit de reeks. De commissaris zal dus ook in de strip ‘mannekes’ blijven zeggen.”

Het is overigens niet de eerste keer dat een Vlaamse uitgever een stripreeks lanceert die gebaseerd is op een populaire televisieserie over klabakken. In 2010 en 2011 maakten radiopresentator Zaki en ‘Orphanimo’-tekenaars Luc en Michaël Vincent twee albums met de personages uit ‘Flikken’. De zogenaamde waspoederstrip, waarin bekende Vlamingen de hoofdrol speelden, was toen al eventjes over haar hoogtepunt heen. ‘FC De Kampioenen’, de enige van televisie afgeleide stripreeks die vandaag nog steeds goed verkoopt, viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Het eerste album van ‘De Buurtpolitie’ verschijnt op 30 november.

6 October 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina