Strip Turnhout


Na meer dan 10 jaar een nieuwe ‘Senne & Sanne’

Voor zijn vijftigste stripalbum grijpt Marc Verhaegen terug naar zijn eigen reeks ‘Senne & Sanne’. Verhaegen werkte sinds 1988 voor Studio Vandersteen en volgde in 1999 Paul Geerts op als auteur van ‘Suske en Wiske’. In 2005 werd hij ontslagen omdat de erven Vandersteen zijn voorstel om een verhaal te situeren in Auschwitz niet konden pruimen. Zijn taak werd overgenomen door scenarist Peter Van Gucht en tekenaar Luc Morjaeau, die vandaag nog steeds verantwoordelijk zijn voor de reeks.

Verhaegen lanceerde hierna een eigen stripreeks, ‘Senne & Sanne’, waarvan het eerste album zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. In latere verhalen kwamen onder meer allochtonen en lover boys aan bod. Ondertussen is het al tien jaar geleden dat er nog een album van ‘Senne & Sanne’ verscheen. Daarna richtte Verhaegen samen met Jan Kragt de EurEducation op, waar onder meer hijzelf en Steve Van Bael strips voor tekenen.

Senne en Sanne duiken nu terug op in ‘Kroniek van de Gitaar’, een album waar Verhaegen enkele jaren aan werkte. Het duo krijgt een vakantiejob als suppoosten in het Gitaarmuseum. Zo krijgen zij en de lezers een rondleiding door de geschiedenis van de gitaar, van de oudheid tot vandaag. Deze hardcover verschijnt op 400 exemplaren en bevat ook twee ex-librissen en wat meer info over Marc Verhaegen. Het is namelijk de vijftigste strip die hij maakt. Meer info over het bestellen van het album vind je op de website van vzw Strips en Kennis, de uitgeverij van Verhaegen.

15 January 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina