Strip Turnhout


Afrikaanse jeugd inspireert Veerle Hildebrandt voor debuut ‘Black Paradise’

In november 2016 won Veerle Hildebrandt met haar kortverhaal ‘Joyride’ de eerste YIEHA Young Talent Award. Binnenkort verschijnt bij Blloan haar eerste strip, ‘Black Paradise’. “Dit is een volledig nieuw verhaal waaraan ik van nul ben begonnen”, vertelt ze. “Het staat dan ook helemaal los van ‘Joyride’. Ik heb een nieuw scenario geschreven dat niet langer autobiografisch maar daardoor wel veel complexer is. Vermits ik het in een andere techniek heb getekend dan ‘Joyride’, kon ik ook geen pagina’s recupereren. Ik heb wel een aantal platen die ik interessant vond, overgenomen en met de nieuwe, fictieve personages hertekend. Ik heb dus een volledig nieuw verhaal bedacht, geschreven, getekend en ingekleurd. Gelukkig kon ik mij er intens en bijna exclusief mee bezighouden.”

‘Black Paradise’ is volledig fictief maar wel gebaseerd op waargebeurde feiten. “Centraal staan de onderlinge relaties binnen een gezin in een nieuwe omgeving en vreemde cultuur. Hoe gaan ze om met de situatie wanneer die door een aantal onverwachte gebeurtenissen dreigt te escaleren? Waarvoor kies je op zo’n moment? Heiligt het doel altijd de middelen? In welke mate doen we ons anders voor dan wie we werkelijk zijn?”

Veerle liet zich inspireren door de verhalen die ze hoorde tijdens haar jeugd in Nigeria, waar ze vier jaar woonde. “Ik was nog maar een kind in Lagos, mijn herinneringen aan die tijd zijn heel rooskleurig. Daarom heb ik de afgelopen maanden vaak met mijn ouders en vrienden uit die tijd gesproken. In werkelijkheid is Lagos helemaal geen gemakkelijke plaats om te wonen en te werken. Mijn ouders hebben mij van heel veel gebeurtenissen afgeschermd die het paradijselijke prentje hadden kunnen bederven. Als expat mag je dan wel in een geprivilegieerde bubbel leven, volledig ontsnappen aan de realiteit kan je ook daar niet.

19 February 2018, 05:00 Wouter

Marcel Ruijters komt met nieuwe strip

14 January 2019, 19:13 Tom

Kuifje in Congo: nieuw boek en debat

8 January 2019, 21:53 Roel

Wauter Mannaert nodigt uit

7 January 2019, 22:24 Roel

32ste Suske en Wiske-fandag op 19 april 2019

6 January 2019, 11:11 Tom

Werk mee aan 9eKunst.nl

28 December 2018, 12:05 Roel

Gezocht: uw mening over striperfgoed

20 December 2018, 09:52 Roel

Storybox brengt Games & Comics tot leven

14 December 2018, 20:44 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina