Strip Turnhout


De hedendaagse strip in Stripclub Muntpunt

De nieuwe Belgische strip staat niet alleen centraal in het Brusselse Stripmuseum maar ook in Muntpunt. Sinds kort prijken er op de ramen van de Nederlandstalige bibliotheek in de Belgische hoofdstad tekeningen van Simon Spruyt, Wide Vercnocke, Ben Gijsemans, Inne Haine, Maarten Vande Wiele, Ward Zward, Olivier VDO, Wauter Mannaert, Stéphane Noël, Michaël Olbrechts en Lukas Verstraete. En er komen nog heel wat activiteiten aan.

Donderdag 22 februari bijvoorbeeld staan er een rondleiding door de bibliotheek door Judith Vanistendael en een Drink & Draw op het programma. Donderdag 8 maart ontvangt Stripgids-medewerker Kurt Snoeckx tijdens de literaire avond Beeldspraak drie Brusselse auteurs: Dominique Goblet, Wide Vercnocke en Judith Vanistendael. En vrijdagavond 9 maart is er de Snorrende Stripquiz.

Het feest wordt afgesloten op zaterdag 10 maart tijdens Stripclub Muntpunt Extravaganza, met onder meer een tweedehandsmarkt, een stripschietkraam, schminksessies door striptekenaars en getekende of geanimeerde concerten van Philippe François, Fulco Ottervanger, Frankie en dj NiXie. Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je op de website van Muntpunt.

12 February 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina