Strip Turnhout


Stripjournaal belicht de Dag van de Strip

De voorbije maanden onderzocht Strip Turnhout met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren de mogelijkheid van een ‘Dag van de Strip’. De resultaten werden gebundeld in een beknopt onderzoeksrapport. Coördinator Roel Daenen gaf uitleg over de haalbaarheid en wenselijkheid in de Stripjournaal-podcast.

Roel stelde de Dag van de Strip voor als alternatief voor het traditionele stripfestival op één locatie. Het bundelen van de krachten door de verschillende spelers zorgt niet alleen voor een grotere verspreiding van de activiteiten maar biedt ook financiële voordelen. Succesvolle voorbeelden zijn er met onder meer het Festival van de Architectuur, Open Monumentendag en Erfgoeddag.

Het onderzoek dat Strip Turnhout organiseert naar ons striperfgoed kwam ook ter sprake. Roel verwees in die context naar de gestolen platen van Edgar Pierre Jacobs, auteur van ‘Blake en Mortimer’. Die wisselen momenteel op de particuliere markt voor grof geld van eigenaar. Herbeluister de volledige podcast hier.

7 March 2018, 05:00 Wouter


Jarige Dick Matena in Eppo

17 April 2018, 05:00 Wouter

‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

13 April 2018, 05:00 Wouter

Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

4 April 2018, 05:00 Wouter

Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

29 March 2018, 05:00 Wouter

Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

21 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina