Heinz is rond maar nog lang niet uitgekaterd

Je bent hier:  Home » Nieuws » Heinz is rond maar nog lang niet uitgekaterd

Bij Scratch Books is ‘Z’ verschenen, het laatste en dikste deel van de integrale uitgave van de stroken van stripkater Heinz. Het duurde uiteindelijk bijna tien jaar om de vijf delen uit te geven. De stroken werden ingekleurd en zeer uitgebreid van opmerkingen voorzien door auteurs René Windig en Eddie de Jong. Na drie delen verhuisde de reeks van het ondertussen verdwenen Oog&Blik / De Bezige Bij naar Scratch Books.

In deel ‘Z’ gaat de norse stripkater op wandel op de zeebodem, wordt hij ontvoerd door aliens, ontmoet hij het geslurfte wezentje Sokko, leert hij samen met Augustus de regels op Janjapië kennen en krijgt hij concurrentie van een nep-Heinz. Achteraan het kloeke album wordt dieper ingegaan op onder meer Kerstmis in de Jordaan, de grammatica van Augustus en de voetballessen van Piet Keizer.

De strookjes zijn gebundeld maar het verhaal van Heinz is nog niet afgelopen. Windig en de Jong werken momenteel aan een nieuw album, ‘Heinz, de musical’. En nog voor het einde van dit jaar zou ‘Heinz, de film’ in de bioscoopzalen verschijnen. Het animatieproject is een coproductie van de Amsterdamse studio BosBros en het Geelse Fabrique Fantastique, dat de layouts en achtergronden verzorgt. De film, waarin Heinz het gevecht aangaat met het buitenaardse monster Zak, wordt financieel ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds.