Hal Foster Award 2018 naar Ann Jossart

Je bent hier:  Home » Nieuws » Hal Foster Award 2018 naar Ann Jossart

De Nederlandse Hal Foster Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk maakt in de periferie van het stripverhaal. Op vrijdag 31 augustus ontving Ann Jossart deze prijs uit handen van de vorige winnares Mara Joustra.

Ann Jossart is bij Pinceel Stripverspreiding verantwoordelijk voor verkoop en promotie. Sinds 2 jaar is ze mede-eigenaar van stripwinkel ‘Het Besloten Land’ in Leuven en medezaakvoerder van Oogachtend, een Belgische uitgeverij van strips en graphic novels.

Het is de eerste keer dat de prijs de grens oversteekt naar België. De trofee in kwestie is een wisselbeker, die binnen twee jaar aan iemand anders wordt doorgegeven. Ann Jossart is de twaalfde persoon die de prijs mocht ontvangen. Vorige winnaars waren Rene Meulenbroek, Peter de Wit, Frits Jonker, Pieter M. Dorrenboom, Shamrock, Vince, Klaas Knol, Mat Schifferstein, Ron Poland, Natasja van Loon en Mara Joustra.

De award werd genoemd naar Amerikaans striptekenaar Hal Foster, die vooral bekend is van zijn getekende versie van Prins Valiant en Tarzan.