Nieuwe strip Bastien Vivès zorgt voor ophef in Frankrijk

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nieuwe strip Bastien Vivès zorgt voor ophef in Frankrijk

In Frankrijk is er ophef ontstaan over ‘Petit Paul’, de nieuwe strip van Franse stripmaker Bastien Vivès. Een petitie roept op om de strip uit de handel te laten halen.

Het verhaal gaat over een jongetje dat geboren is met een uitzonderlijk groot geslachtorgaan. Daardoor wordt hij al van jongs af belaagd door vrouwen die gefascineerd zijn door die buitensporige penis. Het boek verschijnt in de nieuwe reeks Porn’Pop van Uitgeverij Glenat, waarin verschillende albums over seksualiteit waren gepland.

Volgens de 2000 ondertekenaars gaat het hier om het seksueel afbeelden van kinderen, iets wat bij wet verboden is in Frankrijk. De uitgever zegt dat het hier duidelijk om fictie gaat en bovendien om tekeningen, en dat ze kindermisbruik op geen enkele manier wil bagatelliseren. Twee grote Franse boekhandels hebben het boek intussen uit de rekken gehaald.

Bastien Vivès geldt als een van de grote jonge stripmakers van Frankrijk. Zijn doorbraak gebeurde met het boek ‘Pollina’ en vorig jaar maakte hij met ‘Een zus’ nog een album over de ontluikende seksualiteit bij een tienerjongen.

Of het boek een vertaling naar het Nederlands krijgt, valt nog af te wachten.

In Stripgids 3 vind je een artikel over pornografie in de strip.