Brecht Evens en Typex in officiële selectie Angoulême

Je bent hier:  Home » Nieuws » Brecht Evens en Typex in officiële selectie Angoulême

Het stripfestival van Angoulême heeft gisteren zijn officiële selectie bekendgemaakt. 45 boeken dingen mee naar de prijzen. Bij de genomineerden zitten “Het amusement” van Brecht Evens en “Andy” van de Nederlandse stripauteur Typex.

Voor Brecht Evens is dat niet de eerste keer. In 2015 stond hij op de shortlist met ‘Panter’, en met ‘Ergens waar je niet wil zijn’ won hij in 2011 de Prix de L’Audace. Zijn nieuwste boek, geschreven nadat Evens er mentaal onderdoor ging, oogst veel lof in binnen- en buitenland. Ook ‘Andy’ van Typex kreeg lovende recensies.

Andere opvallende genomineerden zijn ‘Sabrina’, de graphic novel van Nick Drnaso die onlangs op de longlist van de prestigieuze Booker Prize stond, het vierde deel van ‘L’Arab Du Futur’ (‘Arabier van de toekomst’) van Riad Sattouf en ‘My Favorite Things is Monsters’ van Emil Ferris, dat in de Verenigde Staten met 3 Eisner awards aan de haal ging. De volledige selectie kan je hier bekijken.

In de categorie ‘Patrimoine’ vinden we trouwens nog een Belg bij de genomineerden. Daar is een boek van Frans Masereel kanshebber.

De 46ste editie van het Stripfestival van Angoulême vindt plaats van 24 tot 27 januari 2019. In Stripgids 4 vind je een heel dossier over stripfestivals, met een artikel over Angoulême. Je kan er ook een voorpublicatie lezen van ‘Andy’ van Typex. Een voorpublicatie van ‘Het Amusement’ van Brecht Evens vond je in Stripgids 3.