Strip Turnhout


Cross Comix 2018: rep je naar Rotterdam!

Cross Comix

Zondag 18 november is een hoogdag voor stripliefhebbers. In Rotterdam vindt een nieuwe editie van CROSS COMIX plaats. Binnen het centrale thema ‘De naakte waarheid’ mixt het festival van kunstvormen, om de unieke verbeeldingskracht van tekeningen in de kijker te zetten.
Voor CROSS COMIX worden op 18 november drie zalen van TR Schouwburg in Rotterdam ingepalmd, om de honger van elke strip- en tekenfanaat te stillen. Internationale gast is Joe Sacco: hij wordt geïnterviewd door Joris Luyendijk. Sacco was een tijdlang aan de slag als (tekenend) verslaggever in Palestina. Het leverde twee indrukwekkende beeldromans op: ‘Palestine’ en ‘Footnotes in Gaza’. Met Luyendijk praat de tekenaar over zijn visie, inspiratoren en beeldend werk.
Verder wordt tijdens CROSS COMIX ook ‘Andy’ belicht, een gloednieuwe, meer dan 500 bladzijden (!) dikke Typex-strip over Andy Warhol. De indierockband August verzorgt de muzikale omlijsting en tijdens de boekpresentatie zijn covers van The Velvet Underground én eigen werk van de tekenaar te zien.
Wie liever niet stilzit of luistert, kan op CROSS COMIX ook actief genieten van een Striphoorspel of deelnemen aan de Toyayo Game Show. Er vallen coole (manga)prijzen te winnen. En er is nog veel meer…
Meer weten of het event bijwonen? Check dan het volledige programma & ticketinfo op www.crosscomix.nl17 November 2018, 10:09 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina