Strip Turnhout


Suske & Wiske Kindermuseum wordt gecoacht door jeugdambassadeurs


Gevel Kindermuseum

Gevel Kindermuseum

Het Suske & Wiske Kindermuseum in Kalmthout heeft 5 enthousiaste jeugdambassadeurs aangesteld. De jongens en meisjes zijn tussen acht en twaalf en mogen mee nadenken over de toekomst van het museum, dat in de zomer van 2019 terug de deuren opent.

Meer bezoekruimtes, een kijk in het leven van auteur Willy Vandersteen én echte tijdreizen: dat zijn in een notendop de troeven waar het Suske & Wiske Kindermuseum op inzet. Om de vernieuwingen mogelijk te maken, moest het centrum in Kalmthout op 1 juli tijdelijk de deuren sluiten. Een grote uitverkoop van decorstukken en meubilair ging aan de sluiting vooraf, nu is het tijd voor de echte renovatie en een blik op de toekomst.
Hoe die toekomst eruit zal zien, mogen de vijf kersverse jeugdambassadeurs mee beslissen. Fien Adriaenssens, Fien Breugelmans, Felix De Buysser, Boris Kempen en Lore Verswijver zijn de uitverkorenen. Ze worden betrokken bij de herinrichting van het museum, krijgen een blik achter de schermen en brainstormen mee over een nieuwe naam voor het museum. Wat die wordt, blijft voorlopig nog geheim. De ambassadeurs gaan tijdens een achttal brainstormsessies beraadslagen over hun opdracht én over waar het museum in de toekomst mee uitpakt. Het volgende overleg is gepland op 12 december.27 November 2018, 12:02 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina