Strip Turnhout


Festival van de Gelijkheid met Jeroen Janssen


Barbara Rottiers

Barbara Rottiers

Tussen 13 en 15 december vindt in Gent de zesde editie van het ‘Festival van de Gelijkheid’ plaats. Drie dagen lang een streven naar gelijkheid, diversiteit en verbondenheid met een programma vol panels, sofababbels, docu’s, films, boekenclubs, muziek, poëzie en slam, workshops, expo, illustratie, geef- en ruilinitiatieven, theater, performance. En met Bronzen Adhemarwinnaar Jeroen Janssen!

Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief in de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf! In de festivalboekenclub krijgen telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete schrijver in gesprek te gaan, over zijn of haar boek.
In de Boekenclub:  Jeroen Janssen, schrijver en tekenaar van o.a. ‘Er wonen nog mensen’ en de winnaar van de Bronzen Adhemar 2018. Jeroen tekent al jaren journalistieke reportages, o.a. over Rwanda en Ecuador. In zijn nieuwste boek keert hij terug naar Doel, waarin hij als dorpstekenaar het verhaal vertelt van de laatste inwoners van dit dorp in verval. Quasi wekelijks trok hij met zijn schetsboeken en notitieboekjes naar Doel.
“Een grafisch journalist kijkt anders dan een schrijvend journalist, een grafisch journalist maakt praatjes bij plaatsjes, terwijl een schrijvend journalist de plaatsjes we eens durft te vergeten. Zo maakt Jeroen plaatsjes bij de praatjes van mensen die halsstarrig in het gedoemde polderdorp blijven, van mensen der komen wonen omdat ze graag alleen zij of omdat ze wat kleur en avontuur in hun bestaan willen, van mensen die na vele jaren lijdzaam verzet noodgedwongen toch vertrekken),” zoals Dirk Draulans zo mooi in de inleiding verwoordt.
Het gesprek tussen lezers en schrijver duurt een uur en wordt in goede banen geleid door de immer charmante en spitante boekenlover Barbara Rottiers. Vol flair praat ze met Jeroen over zijn boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal. En oh ja, er is koffie en er zijn koekjes. Zo wordt het vooral een heel gezellige babbel … en een unieke kans om aan tafel te schuiven bij je favoriete schrijver.


6 December 2018, 23:23 Roel

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina