Strip Turnhout


Thijs Desmet start crowdfunding voor ‘Strange Sequences’

rosa

rosa

Eerder dit jaar debuteerde de Gentse stripmaker met ‘Van Roken ga je Dood’. En zopas knikkerde hij het crowdfundingsproject ‘Strange Sequences’ de openbaarheid in. Een nieuw striptijdschrift, met ‘weird fiction’ in de hoofdrol. En ook jij kunt steunen!

Op de crowdfunding-pagina lezen we: “Weird fiction is een onconventioneel cross-over genre tussen horror, science-fiction en fantasy, met een grote focus op het “unheimliche”. Het vermijdt of herinterpreteert typische horror en SF monsters en/of stelt existentiële vragen. Het genre, dat heel ruim is, kwam eerst op eind 19de en begin 20ste eeuw en werd vooral populair door pulpmagazines als Weird Tales en Amazing Stories.

Met Strange Sequences willen we de geest van dergelijke magazines terugbrengen, en heruitvinden voor in een moderne context. In plaats van rond geschreven verhalen te werken, focussen we echter op het stripmedium en nodigen we striptekenaars uit met een unieke visuele en narratieve stijl. Zo kan elke tekenaar vorm geven aan het thema vanuit hun eigen persoonlijke visie.”

Eerder vandaag publiceerde Pulp deLuxe een boeiend interview met Thijs Desmet.

De tekenaars zijn:

2 December 2018, 21:07 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina