Strip Turnhout


Brecht Evens wint de ‘Prix spécial du jury du festival d’Angoulême’

Het AmusementEvens wordt bekroond voor zijn graphic novel Het Amusement en wint daarmee de op een na belangrijkste van de negen ‘Fauves d’Angoulême’. Die gelden als de ‘Oscars’ van de strip. De prijs wordt uitgereikt aan een boek waarop de jury bijzonder de aandacht van het publiek wenst te vestigen, omwille van zijn narratieve en grafische kwaliteiten, en de originaliteit van zijn uitwerking. Het Amusement verscheen in september 2018 bij de Leuvense uitgeverij Oogachtend en kreeg een voorpublicatie in Stripgids. Bij
verschijning werd het in Vlaanderen en Nederland laaiend enthousiast ontvangen.

Lees het officiële bericht over de prijzen van het Festival international de la bande dessinée d’Angoulême. Meer weten over ‘Angoulême’? Lees dan de analyse van Gert Meesters in het jongste nummer van Stripgids.


27 January 2019, 19:54 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina