Boekvoorstelling: Hoop in bange dagen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Boekvoorstelling: Hoop in bange dagen


Robbedoes: Hoop in bange dagen

Robbedoes: Hoop in bange dagen


Op 3 februari stellen uitgeverijen Dupuis en Ballon Media in de Mechelse Dossinkazerne samen met tekenaar en auteur Émile Bravo een bijzonder editie voor van de Robbedoesalbums: ‘Hoop in bange dagen’.

Kazerne Dossin speelt een rol  in het boek. Het jongste avontuur van Robbedoes wordt gepresenteerd in aanwezigheid van de Parijse tekenaar. Na afloop kan je jouw exemplaar laten signeren.



Januari 1940. De winter houdt Brussel in zijn greep. Terwijl iedereen bang de oorlog afwacht, neemt Kwabbernoot dienst bij het Belgische leger. In het fort van Eben-Emael staat hij te popelen om de wapens te grijpen. Hij twijfelt er geen seconde aan dat het Franse en Britse leger de Duitsers zullen verpletteren… Robbedoes is op dat moment nog altijd groom en probeert het hoofd koel te houden. Hij ontmoet Felix, een Joodse schilder wiens werk de nazi’s als ‘ontaard’ beschouwen, en zijn vrouw Felka. Ze openen Robbedoes’ ogen voor de ‘Joodse kwestie’ en de complexiteit van de internationale toestand. En dan breekt de oorlog uit. Kwabbernoot zoekt het heldendom in de frontlijn terwijl Robbedoes de situatie op het thuisfront probeert te doorgronden. Hij zoekt diepmenselijke personages op en probeert zich nuttig te maken zonder zijn waarden te verloochenen.

Wie naar de striplancering komt, bezoekt vooraf of achteraf gratis de tentoonstelling ‘Holocaust en Strips‘.

De boekvoorstelling is gratis. Alle info en de inschrijvingsmodule vind je op de website van Kazerne Dossin.