‘De Walvis’: stripdebuut over liefde, dood en walvissen

Je bent hier:  Home » Nieuws » ‘De Walvis’: stripdebuut over liefde, dood en walvissen

Nu maandag 18 februari, stellen Hanne Dewachter en Frederik Hautain hun debuutstrip DE WALVIS voor, uitgegeven bij de Leuvense uitgeverij OOGACHTEND. De voorstelling vindt plaats om 19.30u in het Leuvense café De optimist.

De strip gaat over Egbert Monk, die al zijn hele leven single is. Hoe hard hij er ook naar verlangt, de liefde is voor hem simpelweg nog niet gebeurd. Tijdens een avondje uit raadt zijn beste vriendin hem aan langs te gaan bij een waarzegster. Daar trekt Egbert de kaart van de dood en raakt het noorden kwijt. Diezelfde nacht wordt hij wakker van een tikkend geluid op zijn slaapkamerraam. Egbert schuift het gordijn opzij… en staat plots oog in oog met een walvis die voor zijn raam zweeft.

Frederik HAUTAIN (Leuven, 1983) groeit op met een strikt en zelfopgelegd dieet aan US Comics en leert Engels aan de hand van strips. Hij staat 15 jaar aan het hoofd van comics news site Broken Frontier en zet daarna zijn journalistieke activiteiten verder als redacteur bij Stripgids. In samenwerking met uitgeverij A Wave Blue World brengt hij in 2016 de Broken Frontier Anthology uit, een bundel kortverhalen waarvan hij er ook een schreef. De Walvis, een graphic novel met tekeningen van Hanne Dewachter, is zijn langspeeldebuut.

Hanne DEWACHTER (Antwerpen, 1989) behaalt in 2010 haar bachelor Animatiefilm aan KASK, Gent. Ze combineert sindsdien striptekenen met 2D Animatie. In 2012 start ze haar autobiografische webcomic Dork Toes, waarvan intussen 4 bundelingen in eigen beheer gepubliceerd zijn. Ze is medeoprichter van het stripcollectief Artropoda.