Uit-tip: de Expo Show van Abattoir Fermé

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uit-tip: de Expo Show van Abattoir Fermé

Het is drummen voor DE EXPO SHOW in CC Mechelen. DE EXPO SHOW is geen tentoonstelling, het is een voorstelling. Maar geen stuk. Het is zeker géén installatie. (Omdat we dat een lelijk woord vinden.) Het is zekerst wel een expo. (Omdat we dat een mooi woord vinden.)  Het is geen show, maar het is wel theatraal. Maar we zeggen show, omdat dat rijmt op expo.  Wat is het dan? 
Simpel. Het is DE EXPO SHOW.

Uit de koker van theaterbeest én groot stripliefhebber Stef Lernous. Vaut le détour!


In Stripgids #2 legde Stef Lernous, oprichter en gangmaker van het theatergezelschap Abattoir Fermé, uit welke strips hij goed vindt. Om kort te gaan: hij is een heel gretige striplezer. Lees het na in deze editie van Stripgids!

DE EXPO SHOW is een feestelijke kans om Abattoir Fermé van héél dichtbij te beleven. Om letterlijk een blik op, achter en tussen de scène te werpen. DE EXPO SHOW toont decors, rekwisieten, kostuums, scripts, foto’s en films van de afgelopen twintig jaar. Maar evenzeer materiaal dat tot nog toe het daglicht niet zag. Teksten en ideeën die nooit de scène hebben gehaald, brieven en beelden uit het Abattoirarchief, een inkijk in wat het gezelschap de komende jaren in petto heeft én… een eerste publieke glimp van de langspeelfilm die Abattoir momenteel aan het opnemen is.

Abattoir zou Abattoir niet zijn als het al dat materiaal niet op een bijzondere manier zou presenteren… De EXPO SHOW is een atmosferische onderdompeling in de esthetiek en inhoud van het gezelschap. DE EXPO SHOW is er voor alle escapisten, fetisjisten, occultisten, specialisten, hobbyisten, dagjestoeristen, schrikketisten en iedereen die de afgelopen 20 jaar het werk van Abattoir Fermé heeft gevolgd, gemist of wil (her)beleven.

Exclusief te zien in Mechelen – géén herneming of tournee!